Lisätietoa: www.kolari.fi/
pienikansanilaulu


Facebookissa>>
pienikansanilaulu

 

Pieni Kansani Laulu -kuoro

NUUSKAKAIRAN VÄKEVÄ TRILOGIA NYT YHTENÄ MUSIIKKINÄYTELMÄNÄLänsi-Lapin teatterintekijöiden monivuotinen voiman- ja taidonnäyte, kolmiosainen matka Kolarin historiaan saa huipennuksensa syyskuussa, kun trilogian kokonaistarinasta yhdeksi näytelmäksi dramatisoitu SOI KANSANI PIENI LAULU saa ensi-iltansa.

Tarina kertoo, kun pieni perhe pakenee pohjoiseen 1800 -luvun alussa ja asettuu asumaan vaaran, joen ja tunturin suojiin. Perheen naiset jäävät yksin selviytymään korpeen. Apua kuitenkin löytyy,opitaan pärjäämään ja kylä kasvaa. Aikaa kuluu, tarina jatkuu ja monien värikkäiden
tapahtumien ja vaiheiden jälkeen tullaan nykypäivään.

Tarina kertoo kylien elämästä, ammateista, persoonista, tavoista yhden pienen kylän synnyn ja kasvun, sekä siinä elävien ihmisten kautta. Tuosta sitkeästä kansasta , jolta aina löytyy ihmisten luontaista selviytymiskykyä ja elämän iloa. Varsinkin lapsilta, pieneltä kansalta. Suvun elämä jatkuu, sodanjälkeisen jälleenrakennuskauden syntyy uusi aika ja uudet elinkeinot vyöryvät kylään, mutta ihminen ei pohjimmiltaan muutu. Sydän ja mieli pysyvät, vaikka kaikki ympärillä mullistuu. Ilo ja suru vuorottelevat, mutta tärkeimpinä asioina säilyvät sitkeys, selviytyminen ja rakkaus.

Trilogian osat ”Pieni kansani laulu”, ”Laulu pienestä kansasta” ja ”Kansani on lauluni” yhdistyvät nyt siis yhdeksi näytelmäksi päätekijöinään tutut ammattilaiset Esko Janhunen, Hannu Friman ja Jari Vanha sekä kuoronjohtajat Tatu Kantomaa ja Esko Ala. Runot ja alkuperäisidea ovat Kalervo Uutun ja tarinan toteuttaa viitisenkymmentä esiintyjää.

Pentinkulmalaisilla on Täällä Pohjantähden alla, nuuskakairalaisilla Kansani laulut.